Wat is de Florida State Bird?

Florida is een Amerikaanse staat in het zuidoostelijke deel van het land. Het is de zuidelijkste staat in de aangrenzende Verenigde Staten en wordt begrensd door de staten Georgia en Alabama in het noorden en noordwesten respectievelijk de Golf van Mexico in het westen, de Atlantische Oceaan in het oosten en de Straat van Florida in de zuiden. Florida heeft de bijnaam "The Sunshine State" en bevat veel officiële staatssymbolen, zoals een staatsbloem (oranjebloesem), dieren (panters uit Florida), vissen (Atlantische zeilvis) en reptielen (Amerikaanse alligator). De staat heeft ook een officiële vogel: de noordelijke spotvogel.

Officiële staats vogel

De noordelijke spotvogel is de officiële vogel van Florida. De vogel kreeg de officiële status van de Florida Senate Concurrent Resolution No. 3 op 23 april 1927, toen de wetgever de spotvogel optekende om de harten van bezoekers en bewoners te verrukken vanwege zijn vocale vaardigheden. De vogel is bekend in de VS en is opgenomen in populaire boeken en liedjes, maar ook in televisie en film. Bovendien is de noordelijke spotvogel ook de staatsvogel van Texas, Tennessee, Mississippi, Florida en Arkansas.

Noordelijke Spotlijster

De noordelijke spotvogel kan meer dan 200 melodieën van andere vogels nabootsen en is bekend dat hij 's nachts zingt, vooral tijdens het heldere maanlicht in de lente. Niet-geëmigreerde vogels zingen meer dan gepaard om individuen aan te trekken om potentiële partners aan te trekken. De melodie van de spotvogel is een medley van geluiden van andere vogels die meerdere keren worden herhaald. De noordelijke spotvogel imiteert liedjes, oproepen, piano's, piepende poorten, blaffende honden, sirenes of andere geluidsbronnen en herhaalt vervolgens elk geluid twee of drie keer snel achter elkaar om een ​​melodie te creëren. Noordse spotvogels zijn fel territoriaal en staan ​​erom bekend dat ze naar katten, honden of andere potentiële roofdieren jagen die zich te dicht bij hun nest of territorium begeven.

Fysieke beschrijving

De noordelijke spotvogel is een middelgrote vogel, met lange benen en staart. Vrouwtjes en mannen hebben vergelijkbare fysieke kenmerken. Het bovenste deel van de vogel is grijs van kleur, terwijl het ondergedeelte wit of witachtig grijs is. De snavel is over het algemeen zwart, met een bruinachtig uiterlijk aan de basis. De spotvogel meet tussen 8 en 11 inch van kop tot staart, en heeft een spanwijdte van tussen de 12 en 15 centimeter. Het heeft een gemiddelde lichaamsmassa die varieert tussen 1, 4 en 2, 0 oz, en mannetjes zijn iets groter dan vrouwtjes. De noordelijke spotvogel kan 80 jaar in het wild leven en 20 jaar in gevangenschap.

Distributie en Habitat

Grote populaties van de noordelijke spotvogel bestaan ​​in de noordwestelijke staten van de VS en die ten zuiden van de noordelijke vlaktes. Buiten de VS is de vogel te vinden in de maritieme provincies van Canada, maar ook in een groot deel van Mexico, van Oost-Oaxaca tot Veracruz. De vogel brengt een groot deel van zijn levensduur door in zijn broedbereik, hoewel de noordelijke populaties zijn waargenomen om in de winter naar het zuiden te trekken. Waarnemingen zijn zelfs geregistreerd in Hawaï, Zuid-Alaska en Groot-Brittannië. De soort is niet beperkt tot specifieke habitats, maar geeft de voorkeur aan open gebieden met schaarse vegetatie. De noordelijke spotvogel kan worden gespot in stedelijke en voorstedelijke gebieden, tuinen en parken, maar vermijdt dicht beboste gebieden.