Tapir-feiten: Animals of the World

De tapir is een herbivoor zoogdier dat lijkt op een varken of een wild varken met een korte, grijpbare snuit. Het is echter nauwer verwant aan paarden en neushoorns dan varkens en varkens. Het woord "Tapir" is een inheems Braziliaans woord dat "dik" betekent en verwijst naar de aard van de huid van het dier. In Indonesië wordt het dier "badak" genoemd, wat een soortgelijk woord is voor neushoorn, terwijl het in Thailand "P'som-sett" wordt genoemd, wat betekent "mengsel is voltooid", verwijzend naar de overtuiging dat Tapir is gemaakt van overgebleven delen van andere dieren . Tapir verschijnt in vijf soorten. Vier soorten bevinden zich in Midden- en Zuid-Amerika, terwijl de vijfde soort in Azië voorkomt.

Fysieke beschrijving

De grootte van Tapir hangt af van het type, hoewel de meeste ongeveer 6, 6 meter lang zijn en ongeveer 3 voet hoog op de schouder staan. Een volwassen Tapir weegt tussen 330 en 700 pond. Het heeft een rond lichaam, korte benen en een stompe staart die lijkt op een nijlpaard '. De oren zijn ovaal en wit getipt, terwijl de ogen relatief klein zijn. De voorvoet heeft vier tenen, terwijl de achterpoot drie tenen heeft. Het meest onderscheidende kenmerk van een tapir is de snuit die flexibel is als een olifant. De stam is zijn bovenlip en neus en wordt gebruikt om dingen te grijpen, net als de stam van de olifant. Het kan ook trunks gebruiken om bladeren en vruchten te plukken.

Dieet

De tapir is een herbivoor met zijn dieet bestaande uit fruit, bessen en fruit. Het voedt zich met zachte, jonge vegetatie en fruit. Het spendeert de meeste van zijn wandeltijden foerageren en volgt paden of versleten paden gemaakt door andere tapirs op zoek naar prime vegetatie en kroegen. Hij loopt met zijn snuit op de grond op zoek naar voedsel. Ze kunnen ook naar de bodem van de drinkplaats duiken om de vegetatie in het onderste deel van het gat op te eten. Tapir kan in één dag tot 85 kilo aan vegetatie verbruiken.

Habitat en bereik

Tapirs worden gevonden in jungles en bosgebieden van Zuid- en Midden-Amerika en Zuidoost-Azië. De meeste van hen zijn te vinden in Mexico, Venezuela, Brazilië en Paraguay. Ze leven in gebieden met voldoende watervoorziening en voldoende vegetatie voor hun dieet. Ze schuilen in het dichte kreupelhout van het bos of water. Tapirs gebruiken de dichte vegetatie als schuilplaats voor elk gevaar en brengen het grootste deel van de dag door in de struiken. Ze komen ook veel voor in waterbronnen zoals rivieroevers met veel vegetatiebedekking waar ze hun voedsel kunnen verkrijgen.

Gedrag

Tapirs zijn sociale wezens. Ze grazen in groepen die kaarsen worden genoemd en vertonen geen complexe relatie. Ze brengen het grootste deel van hun tijd door in en rond het voederen van water en zoeken hun toevlucht bij roofdieren en koelen af ​​bij hoge temperaturen. Ze dompelen ook onder water zodat kleine vissen parasieten uit hun lichaam kunnen halen. Ze zijn verlegen maar kunnen zichzelf verdedigen met hun krachtige kaken. Ondanks de lichaamsafmetingen kan Tapir heel snel rennen wanneer het een of ander gevaar ontdekt.

weergave

Tapirs hebben een lange draagtijd van ongeveer 13 maanden, waarbij slechts één baby tegelijk geboren wordt. Het kalf kan een paar uur na de geboorte staan ​​en weegt ongeveer 22 kilo bij de geboorte. De kalveren lijken op een bruine en beige gestreepte watermeloen op het been die helpt bij het camoufleren. Het kalf bereikt geslachtsrijpheid op de leeftijd van drie tot vijf jaar waarbij het vrouwtje vroeg volwassen wordt.